Great Plains SIMBA DTX 300 és 350 tárcsás kultivátor

Great Plains SIMBA DTX 300 és 350 tárcsás kultivátor

 

A 200-300 lóerős traktorokra tervezett, rendkívül sokoldalú, függesztett DTX 300 és 350 segítségével egy menetben végezhető a tarlóhántás és a talajlazítás.

A DTX 300 és 350 számos alkalmazásban használható, például tarlóhántáshoz, csökkent menetszámú, kímélő talajművelésben, vagy szántás utáni talaj elmunkáláshoz úgy, hogy közben – ha igényeljük - akár 400 mm mélységig képes lazítani a talajt. Ezen kívül ideálisan alkalmazható repce közvetlenül a tarlóba vetéséhez, mivel rendkívül egyenletes, porhanyós és jól elmunkált magágyat készít.
A függesztett DTX kitűnően kezeli a növényi és egyéb maradványokat, melynek előfeltétele az elöl lévő kapatagok egymáshoz képest lépcsőzetes elhelyezése, valamint a széles tartományban és könnyedén - az adott körülményeknek megfelelően - állítható tárcsaszög.

A DTX alapfelszereltségéhez tartozik a Simba Pro-Lift lazító kés. A talajt akár 400 mm (16”) mélységig, minimális vonóerő igénnyel fellazító Pro-Lift rendszer kötött talajokban, és nagyobb lazítási mélységben is kitűnő teljesítményt nyújt. Az edzett, cserélhető szárakkal és csúcsokkal ellátott, valamint opciós három szárnnyal is felszerelhető Pro-Lift késtartók vastagsága mindössze 20 mm. A szárny típust a kívánt talajemelés szögének és a lazítás intenzitásának függvényében kell megválasztani, amely a talaj típusától és nedvességtartalmától függően változik. Kis lazítási mélyéghez (legfeljebb 250 mm-ig ) az LD típusú kések használata ajánlott.

A Pro-Lift rendszer nagyszerűen működik mind kötöttebb talajviszonyok mellett, mind pedig olyan helyzetben ahol a talaj mélyebb rétegekben történő lazítása a cél. A Pro-Lift tagok beállítása három különféle pozícióba lehetséges, attól függően hogy milyen mélységben és mekkora intenzitással szükséges a termesztő közeget átmozgatni.

A kapatagokat két sorban elhelyezett talajművelő tárcsák követik. Az egymástól 250 mm távolságra lévő, 500 mm átmérőjű tárcsák forgási sebessége jóval nagyobb mint a hagyományos tárcsáké, melynek révén fokozott aprító és keverő munka valamint finom és egyenletes magágy érhető el.

A tárcsák működési szöge egyszerű feszítőcsavarral állítható és változtatható attól függően hogy mennyire intenzív talajművelés szükséges. Az egy menetben történő tarlóhántásnál a hegyes szögbe állított tárcsák biztosítják a szármaradvány maximális mértékű feldarabolását és bekeverését, míg a tompaszögű tárcsabeállítással a gép a szántást helyettesítő talajművelésre válik alkalmassá.

A Pro-Active rugós függesztésű tárcsaelemek biztosítják az optimális védelmet a kövek és egyéb kemény anyagok által okozott esetleges károk ellen.

A munkagép hátulján teljes szélességben egy 600 mm átmérőjű DD könnyű hengersor található. A vállazott, összenyomott gyűrűkből álló henger, a talajt teljes mélységében tömöríti, mégpedig úgy, hogy mindezek mellett porhanyós talajfelszínt is hagy maga után.

 

Műszaki adatok:

Típus

Tárcsák átmérője (mm)

Kapák száma (db)

Kapák típusa

Kapák max. munkamélysége (cm)

DD henger (mm)

Munkaszélessége (m)

Tömeg (kg)

Teljesítményigény (LE)

DTX-300

510

5

PRO-LIFT

40

600

3

2700

200-360

DTX-350

510

6

PRO-LIFT

40

600

3,5

3400

200-360

 

HírlevélFacebook