Great Plains SIMBA CULTIPRESS szántóföldi henger

Great Plains SIMBA CULTIPRESS szántóföldi henger

A CultiPress az első generációs tömörítő henger család, az UNIPRESS elődje. Lényegi különbség a Unipress-hez képest, hogy ezen a gépen a művelő elemek nem cserélhetők modulszerűen és a DD gyűrűs hengerelemeket sem lehet változtatni.

A gép részei:

  • Két sorban elhelyezett, egyedileg állítható mélységű és állásszögű mellső kések. Ezek ívelt és egyenes lándzsákkal vagy lúdtalpkapákkal is szerelhetők.
  • Hidraulikusan állítható simítólemez sor, amelynek rugózott lapjai a DD gyűrűk között dolgoznak, ezzel is fokozva a rögtörés hatékonyságát.
  • Egymás mögött két sorban elhelyezett 600mm átmérőjű DD gyűrűsor.

Az eredmény a "három az egyben" gép, amely a szántott vagy tárcsázott talajt egyenletes, megfelelően tömörített, vetésre kész magággyá alakítja át.A Cultipress egyedi megoldása: a V-keresztmetszetű, rugós rögrendező lapokkal szerelt gerendely, ami a lazítókapa sor és a kettős tömörítő gyűrűsor közé lett elhelyezve. Hagyományosan, a kettős tömörítőgyűrű működése közben a mellső gyűrűsor sekélyebben dolgozik, mint a hátsó, megkönnyítve így a talaj áramlását a gyűrűk alá, valamint a rögeloszlást a mellső tengelytől a hátsóig. A CultiPress-nél ezt a feladatot rögrendező gerendely látja el, lehetővé téve ez által mindkét gyűrűsor számára, hogy teljes értékű rögtörő, aprító és tömörítő munkát végezzen.A Cultipress és Unipress jellegzetessége, hogy a gép dőlésszögét, ezáltal a mellső kések munkamélységét és a két sor DD gyűrű egymáshoz viszonyított munkamélységét a vonórúdra helyezett hézagolókkal lehet nagyon pontosan beállítani.

Műszaki adatok:

 

 


HírlevélFacebook