Great Plains SIMBA XPRESS függesztett rövidtárcsa

Great Plains SIMBA XPRESS függesztett rövidtárcsa

A 2.5, 3.0, 3.5 és 4.0 méter munkaszélességű függesztett X-Press tárcsák, melyek a többi Great Plains SIMBA konstrukcióhoz hasonlóan ügyesen kombinálják a különböző munkaeszközöket, 2 tárcsasort és egy tömörítő hengersort jelentenek egy munkagépben.

A nagy sebességű felszíni talajművelés végrehajtására tervezett X-Press ennek megfelelően sokoldalú munkaeszköz, mely gép nemcsak egy 75-100 mm műveleti mélységben dolgozó tarlóművelő, de ideális eszköz nyári szántás elművelésére és lezárására, mechanikus gyom irtására, valamint kiválóan használható időjárás álló magágy készítésére is.

Az Great Plains SIMBA X-PRESS rövidtárcsa jellemzői:


- két sor 500 mm átmérőjű egymással ellentétes irányban álló csipkés tárcsasor

- 550 mm átmérőjű DD-Light gyűrűs mélynyomóhenger, vagy 600mm átmérőjű pálcás henger

- elemek közötti megnövelt távolság

- a tökéletesebb behatolás érdekében a tárcsák megfelelő szögbe állításának lehetősége

- 6 mm vastagságú tárcsák a hosszabb élettartamért

- könnyen összecsukható konstrukció, kiegészítő eszközök vontatásának lehetőségévelA tárcsák a munkafeltételek függvényében 10-25 fok közötti szögben gyorsan és könnyen állíthatóak egy csavarorsó segítségével. A nagyobb szögbe állított tárcsa nehéz körülmények között ajánlott, ahol a fő szükséglet, hogy a gép biztosítsa a talajba való hatékony behatolást. A kisebb szögbe állított tárcsa használható könnyebb művelési körülmények között, agyagos talajban (ahol jelentős oldalirányú forgatást kell végezniük), vagy rossz minőségű magágy esetében az anyagáramlás megkönnyítése végett. A minden egyes tárcsalapnál meglévő nagy teherbírású Pro-Aktív acélrugós tárcsafelfüggesztés nemcsak biztosítja az egyenletes művelési mélységet, de biztos védelmet nyújt a kő okozta sérülések ellen is.A blokkolás elkerülése érdekében a tárcsák 250 mm-es térközzel, a gép középpontjától szimmetrikusan vannak elhelyezve. Minden tag művelési mélysége hidraulikus állítással változtatható.Az X-Press munkagépeket fémjelzi a nagy 8-12 km/h munkasebesség, melynél a kívánt művelési mélység folyamatosan és egyenletesen elérhető. A nagy munkasebességnek köszönhetően egyenletesebbé válik a talajkeverés.

Minden tag, szerkezeti elem a Great Plains SIMBA tárcsás borona stílusában készült, ügyelve arra, hogy a gép kemény munkakörülmények között is megbízható teljesítményt nyújtson.A hátsó, felülmúlhatatlan teljesítményt nyújtó DD-henger nyomása viseli az eszköz terhelését és gondosan tartja a tárcsák művelési mélységét. Kiegyenlített, tömörített magágyat hagy maga után. A felszín barázdált, redős, ami abszolút nem, vagy minimális művelést kíván vetés előtt.A függesztett X-Press-ek opcionális tartozékai:- OSR REPCECETŐ EGYSÉG: az XPress-re is tartozékként szerelhető repcevető egység használata révén lehetővé válik a talajművelési műveleti sorral egy menetben elvégzett vetés! A repcemag a DD henger mögé hull a talajra, melyet a DD hengertől felverődött talaj a tartozékként szerelhető pálcás borona segítségével terít be. - ST BAR

- lazító késekkel szerelt vonórúd

- szállító készlet: A szállító készlet a 4 méter munkaszélességű függesztett gép, vontatott gépként való használatát teszi lehetővé, melynek során az üzemeltetéshez szükséges vonóerő, mint egy maximum 125 LE-re csökken.

Műszaki adatok:


HírlevélFacebook