Great Plains SIMBA XPRESS vontatott rövidtárcsa

Great Plains SIMBA XPRESS vontatott rövidtárcsa

A 4.6, 5.5 és 6.6 méter munkaszélességű vontatott X-Pressek, melyek a többi Great Plains SIMBA konstrukcióhoz hasonlóan ügyesen kombinálják a különböző munkaeszközöket, 2 tárcsasort és egy nyomóhengersort jelentenek egy munkagépben. A nagy sebességű felszíni talajművelés végrehajtására tervezett X-Press ennek megfelelően sokoldalú munkaeszköz, mely gép nemcsak kitűnő tarlóművelő, de ideális eszköz nyári szántás elművelésére és lezárására, mechanikus gyom irtására, valamint kiválóan használható időjárás álló magágy készítésére is.

Great Plains SIMBA X-PRESS rövidtárcsák jellemzői:


- két sor, 510 mm átmérőjű egymással ellentétes irányban álló csipkés tárcsasor

- 600 vagy 700 mm átmérőjű DD gyűrűs mélynyomóhenger

- elemek közötti megnövelt távolság

- a tökéletesebb behatolás érdekében a tárcsák megfelelő szögbe állításának lehetősége

- 6 mm vastagságú tárcsák a hosszabb élettartamért

- könnyen összecsukható konstrukció, kiegészítő eszközök vontatásának lehetőségévelA tárcsák a munkafeltételek függvényében 10-25 fok közötti szögben gyorsan és könnyen állíthatóak egy csavarorsó segítségével. A nagyobb szögbe állított tárcsa nehéz körülmények között ajánlott, ahol a fő szükséglet, hogy a gép biztosítsa a talajba való hatékony behatolást. A kisebb szögbe állított tárcsa használható könnyebb művelési körülmények között, agyagos talajban (ahol jelentős oldalirányú forgatást kell végezniük), vagy rossz minőségű magágy esetében az anyagáramlás megkönnyítése végett. 1050 mm térköz a tárcsasorok, 815 mm térköz a hátsó tárcsák és a mélynyomóhenger között. A minden egyes tárcsalapnál meglévő nagy teherbírású pro-aktív acélrugós tárcsafelfüggesztés nemcsak biztosítja az egyenletes művelési mélységet, de biztos védelmet nyújt a kő okozta sérülések ellen is.Az eltömődés elkerülése érdekében a tárcsák 250 mm-es térközzel, a gép középpontjától szimmetrikusan vannak elhelyezve. Minden tag művelési mélysége hidraulikus állítással változtatható.Az X-Press munkagépeket fémjelzi a nagy 8-12 km/h munkasebesség, melynél a kívánt művelési mélység folyamatosan és egyenletesen elérhető. A nagy munkasebességnek köszönhetően egyenletesebbé válik a talajkeverés.Minden tag, szerkezeti elem a SIMBA tárcsás borona stílusában készült, ügyelve arra, hogy a gép kemény munkakörülmények között is megbízható teljesítményt nyújtson.A hátsó, felülmúlhatatlan teljesítményt nyújtó DD-henger nyomása viseli az eszköz terhelését és gondosan tartja a tárcsák művelési mélységét. Kiegyenlített, tömörített magágyat hagy maga után. A felszín barázdált, redős, ami abszolút nem, vagy minimális művelést kíván vetés előtt. A DD hengerek átmérője 700 mm, osztása sűrű, 15 cm. A rövidtárcsák 600 mm átmérőjű DD-Light hengerekkel egyaránt kaphatóak.

Az X-Press tárcsákon opcionális hátsó vonórúd teszi lehetővé követő munkaeszközök csatolását, s így további lehetőség nyílik további hengersor vontatására, mely az OSR aprómagvető alkalmazása esetén biztosítja a mag számára a tökéletes talajzárást. OSR APRÓMAGVETŐ EGYSÉG: az XPress tárcsára tartozékként szerelhető aprómagvető egység használata révén lehetővé válik a talajművelés és vetés egy menetben! Az aprómag a DD henger mögé hull a talajra, melyet a DD hengertől felverődött talaj a tartozékként szerelhető pálcás borona segítségével terít be.

Műszaki adatok:


HírlevélFacebook