Hagie

Hagie történelem

1933-ban az Iowai Egyetem elvégzését követően Ray Hagie visszatért a családi gazdaságba állattenyésztői diplomával és vállalkozó szellemmel felvértezve.

 

Ray, hogy az egyetem után gyakorlati tapasztalatait bővítse, első elhatározásainak egyikeként 1,5 hold földön hibridkukorica termesztésbe kezdett. Három évre rá óriási szárazság volt. A hibrid ellenállt a kihívásnak, úgymint Ray és a termelés exponenciálisan növekedni kezdett. 1944-ben megnyílt a Hagie’s Hybrids vetőmagüzeme Clarionban, Iowa államban. Ray feltalálónak született.

 

Folyamatosan növekvő hibridkukorica termelése új gondolatokat ébresztett benne. Saját és a szomszédos far

merek termelésének fejlesztése okán új elképzelése alakult ki. 1946-ban a címerezés fáradságos és időigényes műveletét könnyítendő, Ray kifejlesztett egy önjáró emberhordozó eszközt.

 

A termék egyedülállósága és hatékonysága hatalmas igényt generált rá. A Dow új növényvédő szer alapvegyülete, a 2-4D megjelenése új ötletet szült. Ray azonnal meglátta a lehetőséget a növényvédő szer hatékonyabb kijuttatásában önjáró eszközével. 1947-ben Ray feltalálta a világ első önjáró permetezőjét és ezzel megszületett a Hagie Manufacturing.

 

Három generációval, több mint 65 év tapasztalatával és hektárok millióival a háta mögött, a Hagie Manufacturing továbbra is az iparág leginnovatívabb kijuttató eszközét kínálja.

 

HírlevélFacebook