Sola

Sola vetőgépek

A gyárról

A mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó MAQUINARIA AGRICOLA SOLA S.L. cég székhelye Calaf városában, Barcelona tartományban (Spanyolország) van.

Sola gyár

40 000 m2-es telephelyén, amelyből 14 000 négyzetméter van beépítve, a cég 120 saját alkalmazottat foglalkoztat, és emellett áttételesen további 200 főnek biztosít munkahelyet.

Szakterületük a vetőgépek valamennyi típusának gyártása: kínálatukban precíziós palántázógépek, direktvető (no-till) gépek, valamint mechanikus és pneumatikus vetőgépek egyaránt megtalálhatók. Emellett (szemcsés műtrágya kijuttatására szolgáló) műtrágyaszórókból is széles választékot kínálnak.

A cég termékei a SOLA és LAMUSA márkaneveken ismertek

MÚLT ÉS JELEN

A céget a hatvanas években egy kovács fia, Andreu Sola alapította, jelenleg pedig az ő fia, Jordi Sola a vállalkozás ügyvezetője.

Sola régi vetőgép

A fejlődés mértékét hűen jelzi, hogy míg az első évben a cég kézi munkával mindössze 6 gépet állított elő, addig napjainkban modern gyárban kétezernél is több készül ugyanennyi idő alatt.

A CÉG TÖRTÉNETE KÉPEKBEN

 Sola cégtörténet

PILLANATKÉPEK A CÉG MAI ÉLETÉBŐL

Sola ma

 TERMÉKEK

A saját tervezésű termékek széles választéka a legegyszerűbb műtrágyaszóróktól a legösszetettebb szerkezeti felépítésű vetőgépekig terjed. Annak érdekében, hogy termékek kiváló minőségben készülhessenek el, speciális hegesztési, fényezési (korszerű porszóró alagút) és összeszerelési eljárásokat alkalmaznak. A műanyag alkatrészek előállításához emellett saját fröccsöntő központtal is rendelkeznek.

Napjainkban a cég SAT (műszaki támogatási szolgálat) divíziója a márkakereskedők által közvetített összes igényt képes kielégíteni, hiszen a kínálat

18-FÉLE PNEUMATIKUS PALÁNTÁZÓ 68-FÉLE VÁLTOZATÁT,

24-FÉLE PNEUMATIKUS VETŐGÉP 118-FÉLE VÁLTOZATÁT,

16-FÉLE MECHANIKUS VETŐGÉP 141-FÉLE VÁLTOZATÁT,

és 15-FÉLE MŰTRÁGYASZÓRÓ 37-FÉLE VÁLTOZATÁT foglalja magában.

 Sola vetőgépek

A SOLA A GLOBÁLIS PIACON

A cég központja Calaf városában, Barcelonától 80 km-re található. (amely nemzetközi kikötővel és repülőtérrel is rendelkezik)

Több mint 30 évre visszatekintő globális piaci jelenlétük során termékeik számos országba jutottak el, ahol ma már gépeik ezrei végzik megbízhatóan erőt próbáló feladatukat.

Emellett az ENSZ hivatalos beszállítói is  a mezőgazdaság fejlesztését célzó nemzetközi tenderek keretében.

 

INNOVÁCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

Ütőkártyáik a Kutatás + Fejlesztés + Innováció (K+F+I).

Külön K+F részleget üzemeltetnekk a legújabb technológiák kutatása, tesztelése és alkalmazása céljából.

Folyamatos továbbfejlesztés eredményeképpen kifejezetten a kezdő mezőgazdasági termelőknek szóló megoldások kifejlesztésén dolgoznak.

A legnagyobb kihívást a pénzügyi eredmények javítása érdekében a gépparkjuk termelékenyebbé és hatékonyabbá tétele jelenti számukra.

ISO 9001:2008 tanúsítvánnyal rendelkeznek, amelyet a Bureau Veritas adott ki.

A vállalkozás az INTA (a spanyol nemzeti repüléstechnikai intézet) mezőgazdasági gépekre vonatkozó tanúsítványával is rendelkezik.

HírlevélFacebook