BaleCollect

Létrehozva: 2017-09-12 11:19

A teleszkópos vonórúdnak köszönhető legsimább futással

Krone BaleCollect

A név mindent elmond: A BaleCollect 1230 a Krone első bálagyűjtője, melyet az idei Agritechnica-n mutatnak be. A BaleCollect 4,3 méter széles, 3,2 méter hosszú és legfeljebb három, 2,7 méter hosszú bálát képes szállítani.

Kiemelkedő jellemzője a hidraulikusan, teleszkópként állítható 

vonórúd, mely a közúti közlekedésnél teljesen biztonságos követőképességet nyújt – mely egy olyan egyedülálló tulajdonság, amely megkülönbözteti az összes hagyományos bálagyűjtőtől. Ez a teleszkópos vonórúd megszakítja a kapcsolatot a bálagyűjtő és a bálázó között, lehetővé téve a bálázó számára, hogy egy második pótkocsiként kövesse a bálázót a közlekedésnél (3,9 méter a teljes szállítási hossz). Nincs rázkódás, mert a Big Pack fékét úgy tervezték, hogy a BaleCollect extra súlyát is kezelje, így példás futást biztosít lejtőkön is.

Egy másik plusz pont az, hogy a típusjóváhagyást a bálázó - bálagyűjtő gépkombinációra adták ki, nem pedig a traktor-bálázó-bálagyűjtő gépkombinációra, mely a géptulajdonosok számára maximális rugalmasságot biztosít az alkalmazható traktor terén. Ez nagy előnyt jelent azon versenytárs bálagyűjtőkkel szemben, melyeknél a típusjóváhagyás a teljes traktor, bálázó és  bálagyűjtő gépkombinációra vonatkozik, és más típusú traktor alkalmazásakor érvénytelenné válik.

Ezenkívül a Krone BaleCollect kitűnő kezelési kényelmet is nyújt, a BaleCollect adatmenedzsment rendszernek köszönhetően, mely be van integrálva a gép hidraulikus és elektronikus rendszerébe (BUSZ rendszer), lehetővé téve, hogy a bálázó és a bálagyűjtő ugyanazon terminálról lehessen működtethető.

Hogy működik a BaleCollect?
 A szállítási helyzetben az oldalak az asztalhoz felhajlanak, hogy a szállítási szélességet 3 m-nél kisebbre csökkentsék. A bálagyűjtő a Big Pack mögött úgy vontatható, mint egy második pótkocsi, ami egy bónuszt jelent kanyarokban vagy keskeny kapukon át történő közlekedésnél. A BaleCollect minden Big Pack modellel kompatibilis, és max. 50 km/ó vontatási sebességre történő jóváhagyás kérhető rá.

Krone BaleCollect

A termőföldön a hidraulikus vonórúd teleszkóp visszahúzódik, és a bálagyűjtő a bálakamrával egy nyomban fut. Emellett a kerekek hidraulikusan kioldódnak és szabadon forogatnak. Az oldalak hidraulikus leengedését követően a BaleCollect készen áll a bálák gyűjtésére.

Amikor egy bála elhagyja a bálakamrát, és halad a BaleCollect-be, áthalad egy érzékelő szenzor előtt, melynek jelzésére a gép a bálát az egyik oldalra eltolja. A következő bálát a gép a másik oldalra tolja. Amikor a harmadik bála is beérkezik a bálagyűjtőbe, minden bálát ki kell tolni a gépből. A folyamat egyes lépései automatikus sorrendvezérléssel valósulnak meg, a kezelő négy különböző kiürítési mód közül választhat.  

A BaleCollect egy másik nagy értékesítést támogató tulajdonsága a mérlegelési rendszere: az alsó és a felső vázak négy érzékelős csappal vannak összekötve, amelyek meghatározzák, és kijelzik, valamint letárolják mindegyik gépen lévő bála tömegét. Egy további gyorsulás érzékelő csillapítja pl. a lökésszerű terheléseket.

Vissza