Elvadult legelők?

Létrehozva: 2018-02-09 11:39

 A SEPPI segít!

Az olaszországi SEPPI M. kiemelkedik azok közül a gyártók közül, amelyek szár és nyesedék zúzót, erdészeti zúzógépet gyártanak. A nagy múltra visszatekintő gyár úttörőként 1980-ban mutatta be erdészeti szárzúzó gépét. A gyakorlati tapasztalatokat messzemenően figyelembe vevő fejlesztések alapján ma már olyan speciális zúzógépeket találunk a gyár termékpalettáján, amelyek számos felhasználási területen megállták helyüket.

Mivel a Magyarországon bevezetett agrár környezet gazdálkodás és a terület alapú támogatások igénylésének alapfeltétele az hogy a területeket rendeltetésüknek megfelelően használják a gazdák, egyre inkább előtérbe kerül a legelők , rétek valamint a szántóföldek szélének karbantartása, tisztítása.

Seppi Miniforst Valkon

Mit tehetünk akkor, amikor olyan területet kell kitisztítanunk amit már magas kökényes , vadrózsa, és egyéb más igen nehezen kezelhető növény nőtte be?

Kisebb területek kitisztítást megkísérelhetjük kézi motorfűrésszel, vagy fogadhatunk bérvállalkozót a terület kitisztítására. Amikor 10 ha-nál nagyobb területet kell megtisztítanunk- és rendelkezünk erőgéppel- el kell gondolkoznunk erdészeti zúzó vásárlásáról.

Amennyiben gazdaságossági számítással alátámasztjuk elhatározásunkat és ilyen gép beszerzése mellett döntünk, a típus kiválasztásánál két nagyon fontos tényezőt kell figyelembe vennünk: a gép család kiválasztásához a lezúzandó anyag tulajdonságai, a munkaszélesség kiválasztásánál az erőgép teljesítményét.

A Seppi gépek közül minden terület karbantartási feladatra tud választani, van megoldásunk!

Akkor, amikor zömében 15 cm alatti a zúzandó állomány törzsátmérője, elegendő a MINIFORST családból gépet választanunk. Ezeket a traktor mellső vagy hátsó függesztőműjén üzemeltethetjük, mindig a zúzót tolva rá elsőként az álló cserjékre. Csak lengő késes rotorral szerelt változatot tudunk rendelni. Erőgép igényük 60-120 LE. Kisebb teljesítményű traktorokkal rendelkező ügyfeleknek röpsúlyos tengelykapcsolóval szerelt gépeket is tudunk ajánlani.

Seppi Midiforst Valkon

Lengőkéses rotor

Erdészeti gépek közül legkeresettebb típus a vágáshulladék zúzúsára, álló bozótosok , elhanyagolt területek kitisztításra alkalmas MIDIFORST DT. Maximálisan 30 cm anyagátmérőig alkalmazható. Lengő vagy fix késes rotorral szerelten rendelhetőek. 175-250 cm munkaszélességig, 120-200 LE-s erőgép igénnyel.Hátul nyitható hátfallal, döntő kerettel, kétoldali rotor hajtással. A házon belül két sor ellenkés biztosít hatékonyabb aprítást.

Seppi Midiforst Valkon

A hajtómű olajfürdős, gondozásmentes. Az ékszíjak feszességét kel naponta ellenőrízzük, a zsírzási pontokon 30 üzemóránként kell a zsírzást elvégeznünk.

A Seppi erdészeti gépek nagyobb sebességű rotorral szereltek, mint versenytársaik
A kések kerületi sebessége több mint 40 m/s. A nagyobb rotor kerületi sebességgel érhető el a gyorsabb haladási sebesség. 

A lengőkéses rotorral rendelkező gépek a közkedveltek, mivel a vágástéri hulladék és álló bozótos zúzására alkalmasabbak. A munkaszélességgel megegyező hosszúságú kalapácstartó tengelyek a robosztus rotoron végigfűzve tartják a 360°-ban körbeforduló kétélű kalapácsokat. Így amikor hirtelen nagyobb ellenálláshoz ér a zúzó (pl. tuskó) a kalapácsok a rotorba befordulnak, nem szenvednek károsodást, és a rotor és a hajtáslánc is ép marad.

A Seppi fejlesztésű kalapácsok önélezők, kétoldaliak, így kopás után megfordíthatóak.

Kétoldali éllel rendelkező lengőkés

A Fix késes gépek nagyobb átmérőjű fák esetén gyorsabban elboldogulnak a zúzandó anyaggal, késeik kopásállóbbak, viszont áruk jelentősen magasabb. A fix kések sérülékenyebbek akkor, amikor a zúzó pl. tuskóhoz ér.

 Fixkéses rotor

A fenti gépek mellett a Seppi több mint 60 típust gyárt tisztítási, terület karbantartási munkára . Részletekért, további információkért érdeklődjön értékesítési munkatársainknál!

Jócsák Attila

06/30/69/74-225

Vissza