FJ Dynamics automata kormányzás

chevron-image chevron-image

Az FJDynamics  globális robotikai vállalat, fejlett informatikai megoldásokra, korszerű automatizációra,fejlett gyártásra és a nagy darabszámú tömeggyártásra összpontosít. Célunk autonóm és digitális megoldások teljes skálájának biztosítása az ipari automatizáláshoz, valamint a mezőgazdaság, az erdészet, az állattenyésztés számára elhozni a minél inkább automatizált megoldásokat.  Az FJDynamics elkötelezett amellett, hogy elősegítse a hagyományos iparágak digitalizációra és intelligenciára való áttérését a hatékonyság javítása és a költségek csökkentése érdekében.

Célunk hogy minden gazda számára elérhetővé tegyük az automata kormányzás élményét -igen kedvező áron. Tudjuk, hogy a specifikus technikai megoldások jellemzően igen magas árral párosulnak. A kedvező árat a tömegtermelés és a beszerelés költségének csökkentésével tudjuk elérni. Az univerzalitás készletünk jellemzője.

A készlet kialakításakor törekedtünk arra, hogy bármilyen gyártmányú, és típusú traktorba beszerelhető legyen. Traktora legyen bármilyen évjáratú, de akár lehet fülke nélküli is, az FJDynamics készletet be lehet szerelni!

Az automata kormányzási rendszerünket bármelyik gazda be tudja szerelni traktorába, nem kell magas szaktudású szervizes szolgáltatását igénybe vennie.

Öt egységből áll a készlet, ezeket kell beszerelnünk, és összekössük a dobozban található kábelekkel:
- fülke tetejére csavarozva Antenna készlet tartó konzollal
- giroszkópos szenzort a mellső hídra csavarozni
- fülkében a monitort tartóra felszerelni a monitort
- fülke belsejében egy vízszintes részhez felcsavarozni a giroszkópos vezérlő egységet
- elektromosan mozgatott kormánykerék az eredeti kormánykerék helyére.

Az egységek felszerelését, a rendszer installálását és a monitor üzembe helyezését a kézikönyveken kívül bemutató videóval segítjük. Bárki el tudja végezni a rendszer üzembeállítását, ennek ideje 8-10 óra alatt elvégezhető.

A felszerelési ,telepítési és paraméterezési útmutatót nyomtatott formában a készlet mellé megkapja, és internetes letöltési központunkban találja meg. Ezen felül videó megosztó portálokon is megtalálja videóinkat. Az automata kormányzás  készlet fülke nélküli traktorokon is alkalmazható, csak rögzítenie kell az antennákat a traktoron.

A rendszer üzemi hőmérsékleti tartománya -20 ℃ - + 70 ℃ között van.

A készlet RTK nélkül nem működik, kétféle RTK szolgáltatás közül választhatnak: mobil bázisállomással vagy mobil hálózati szolgáltatással (a hálózati szolgáltatások elérhetősége a helyi RTK szolgáltatótól függ).

Amennyiben igényli mobil hálózati internetes adatforgalmi SIM kártyát biztosítunk.

A mobilhálózat RTK és a bázisállomás RTK módjaiban a pontosság megegyezik.

Automata kormányzás módban a traktornak legalább 0,7 km/h-val, maximum 12 km/h menetsebességgel kell haladnia. A kormányzási pontosság ebben a tartományban nem változik.

Jelenleg Az AB egyenesen történő kormányzás nagyon pontosan működik, azonban az ívelt nyomvonalon történő nyomonal használat funkció fejlesztés alatt van.

ISOBUS-os munkagépek vezérlését készletünk jelenleg nem tudja elvégezni. Ez a funkció fejlesztés alatt van. Későbbiekben lesz elérhető.

FJ Dynamics videók:
Rövid bemutató videó
Beszerelés
Paraméterezés
Szoftver bemutatása

Zámbori Róbert, Lőkösházán az elsők között, 2021 júliusában építette Valtra 6400-as traktorjába az FJD kormányzási rendszert. Ma már közel 100 óra gyakorlattal a háta mögött osztotta meg tapasztalatait, és beszélt az eszköz szoftverének fejlődéséről.

Zámbori Róbert és további gazdák tapasztalatai az alábbi linkre kattintva olvashatók:

FJ Dynamics tapasztalatok.pdf

Felmerülő kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésükre elérhetőségeink egyikén!