Robotpilóta a Valkontól

chevron-image chevron-image

Az FJ Dynamics globális robotikai vállalat, fejlett informatikai megoldásokra, korszerű automatizációra, fejlett gyártásra és a nagy darabszámú tömeggyártásra összpontosít. Célunk autonóm és digitális megoldások teljes skálájának biztosítása a mezőgazdaság, az erdészet, az állattenyésztés számára elhozni a minél inkább automatizált megoldásokat. Az FJ Dynamics elkötelezett amellett, hogy elősegítse a hagyományos iparágak digitalizációra, és intelligenciára való áttérését a hatékonyság javítása és a költségek csökkentése érdekében.

Célunk hogy minden gazda számára elérhetővé tegyük a robot kormányzás élményét -igen kedvező áron. Tudjuk, hogy a specifikus technikai megoldások jellemzően igen magas árral párosulnak. A kedvező árat a tömegtermelés és a beszerelés költségének csökkentésével tudjuk elérni. Az univerzalitás készletünk jellemzője.

Az automata kormányzás készlet bármilyen gyártmányú, és típusú traktorba beszerelhető. Traktora legyen bármilyen évjáratú, de akár lehet fülke nélküli is, az FJ Dynamics készletet be lehet szerelni!


Öt egységből áll a robotpilóta. Ezeket kell beszerelnünk, és összekötni a készletben található kábelekkel:
- fülke tetejére rögzített antenna készlet, a tartó konzollal
- giroszkópos szenzort, a mellső hídra rögzíteni
- monitort a tartó segítségével a fülkébe felszerelni
- fülkében, vízszintes rögzíteni a giroszkópos vezérlő egységet
- elektromosan mozgatott kormánykerék, az eredeti kormánykerék helyére.

Az automata kormányzás üzemi hőmérsékleti tartománya -20 ℃ - + 70 ℃ között van.

2023 tavaszától a robot kormányzás RTK-val vagy RTK nélkül is működik. Kétféle RTK szolgáltatás közül választhatnak: RTK bázisállomással vagy mobiltelefon hálózat adatcserés RTK szolgáltatással.

A mobilhálózat RTK és a bázisállomás RTK módjaiban a pontosság megegyezik.

Automata kormányzás módban a traktornak legalább 0,7 km/h-val, maximum 12 km/h menetsebességgel kell haladnia. A kormányzási pontosság ebben a tartományban nem változik.

Jelenleg az AB egyenesen történő kormányzás nagyon pontosan működik, azonban az ívelt nyomvonalon történő nyomonal használat funkció fejlesztés alatt van.

ISOBUS-os munkagépek vezérlését készletünk jelenleg nem tudja elvégezni. Ez a funkció fejlesztés alatt van. Későbbiekben lesz elérhető.

FJ Dynamics videók:
Rövid bemutató videó
Beszerelés
Paraméterezés
Szoftver bemutatása

Zámbori Róbert és további gazdák tapasztalatai az alábbi linkre kattintva olvashatók:

FJ Dynamics tapasztalatok.pdf

Automata kormányzással kapcsolatban felmerülő kérdése esetén szívesen állunk rendelkezésükre elérhetőségeink egyikén!