Hírek

EasyCut R 450 – Kiegyensúlyozottabb kaszálás

A Krone új csúcsmodellel bővíti az R sorozat tárcsás kaszáit: a 4,5 méteres munkaszélességű EasyCut R 450 kasza teleszkópos ellensúllyal és a szállításhoz vízszintes összecsukó rendszerrel van felszerelve.

Spelle, 2024. május: Az új EasyCut R 450 kaszával a Krone ismét kiemeli innovatív karakterét, és praktikus szállítási megoldásokat kínál a még nagyobb hatékonyság érdekében hátsó hárompontos függesztéssel, szársértő nélkül. Ez a hátsó kasza teleszkópos ellensúlyának köszönhetően maximális menetstabilitást biztosít, és a közúti szállításhoz egyszerűen vízszintesen hátra fordítható. Ezt az újdonságot először Franciaországban, a Salon de l'herbe et des fourrages elnevezésű vásáron mutatják be a nagyközönségnek.

Hatékony kaszálás megfelelő átfedéssel

Az új zászlóshajó az összes ismert Krone frontkaszával üzemeltethető akár négy méteres munkaszélességig, mindig optimális átfedést biztosítva. Az állítható alsó függesztőkar-tartók és a különböző pozíciókban felszerelt tartókarok tökéletes kaszálást biztosítanak. Egy fűszál sem marad levágatlanul.

Ideális súlyelosztás a nagyobb menetstabilitás érdekében

Az EasyCut R 450 kasza egy hidraulikusan mozgatható teleszkópos mechanizmussal rendelkezik, amely opcionálisan akár tíz, egyenként 50 kg súlyú lemezzel is felszerelhető. Ez jelentősen javítja a menettulajdonságokat a terepen. A súly, amely akár 500 kg-ot is elérhet, a műveletvezérlés keretében 60 cm-rel teljesen automatikusan mozdul kifelé. Ez lehetővé teszi a gép ballasztsúlyainak optimalizálását és a traktor alsó függesztőkarjainak egyenletesebb igénybevételét. Ennek eredményeként a teljesítményigény mindössze 74 kW vagy 100 LE körül van. Mindez számos mezőgazdasági vállalkozás számára, illetve a gazdaságokban történő közös használatra is vonzóvá teszi a gépet.

Az EasyCut R 450 kasza egy EasyCut F 320 kaszával kombinálva dolgozik

A rugalmasan összehangolható átfedésnek köszönhetően az EasyCut R 450 kasza különféle Krone frontkaszákkal kombinálható – itt az EasyCut F 320 kaszával.

Példaértékű kontúrvezetés hidraulikus tehermentesítéssel

A szabadalmaztatott DuoGrip felfüggesztés a legnehezebb körülmények között is kiemelkedő talajkövetést biztosít teljes munkaszélességben. Egy integrált lengésgátló munkahenger a kaszaegységet táblavégi fordulási helyzetben a tartókarokhoz húzza, így nagyobb talajegyenetlenségek és gyors fordulási manőverek esetén is nyugodt menettulajdonságokat biztosít. Ezzel a gép maximálisan kiemelhető a táblavégi fordulókban.

Az alapfelszereltséghez tartozik a szintén hidraulikus talajnyomás állítási lehetőség, amelynél a nyomás értéke egy nyomásmérőn is könnyen leolvasható. Még nagyobb kényelmet biztosít a talajnyomás traktorfülkéből végezhető beállítása, amelyhez egy további kétkörös kihelyezett hidraulikacsatlakozásra is szükség van. Ez is segít csökkenteni az üzemanyag fogyasztását.

Bevált EasyCut – kaszálási technika

Az EasyCut R 450 kasza műszaki alapját a körben hegesztett, tartós kenésű EasyCut kaszatest adja, nyolc kaszatárcsával és két kaszadobbal. A szabadalmaztatott SafeCut kaszatárcsa biztosítás és a hidraulikus ütközésvédelem megakadályozza a gép súlyos károsodását.

Kompakt és biztonságos a közúton

Szállításhoz az EasyCut R 450 vízszintesen, hidraulikusan hátra fordítható. Az ellensúlyt ilyenkor automatikusan visszahúzza a rendszer, így a szállítási szélesség kevesebb, mint 2,5 m. Az alapfelszereltséghez tartozó LED-világítással, a figyelmeztető táblát is beleértve, a hátsó kasza teljesen biztonságosan szállítható közúton. A munka elvégzése után a kasza biztonságosan leállítható a gépen maradó szabványos parkolótámaszok segítségével.

Összegzés: A 4,5 méter munkaszélességű, új EasyCut R 450 kasza új mércét állít fel a hátsó hárompontos kaszák körében. Az átfedés rugalmas beállításának köszönhetően a gép különféle Krone frontkaszákkal kombinálva is rendkívül hatékonyan használható. Az EasyCut F 400 Fold kaszával közel 8 m munkaszélesség érhető el. A további kényelmi funkciók, mint például a kasza alapfelszereltségéhez tartozó hidraulikus tehermentesítés és a teleszkópos ellensúly, optimális talajkövetést és súlyeloszlást biztosítanak, ami a folyamatosan precíz vágásképpel nehéz körülmények között is a lehető legjobb feltételeket teremti meg a kiváló minőségű takarmányhoz.

Az EasyCut R 450 kasza egy EasyCut F 400 Fold kaszával kombinálva dolgozik

Az EasyCut F 400 Fold kaszával kombinálva az EasyCut R 450 kasza közel 8 m munkaszélességet ér el.

A műszaki adatok áttekintése

Munkaszélesség: 4,47 m

Szállítási szélesség: 2,50 m alatt (vízszintes összecsukással)

Saját tömeg: 1.250 kg

Függesztés: Hárompont felfüggesztés (III. kat. állítható)

Kaszatest: EasyCut, amelyhez a következők tartoznak:

  • SafeCut kaszatárcsa biztosítás
  • SmartCut rendszerű kaszatárcsa elrendezés
  • 8 kaszatárcsa, 2 kaszadob

Hajtáslánc

  • kardántengely-tengelykapcsoló kombinációból álló hajtás
  • integrált szabadonfutóval
  • 540 min-1 TLT fordulatszám (opcionális 1.000 min-1)

A kaszatest súlyponti függesztése: DuoGrip rendszer

Talajnyomás szabályozás: hidraulikus (opcionálisan a vezetőfülkéből állítható, 1 kétkörös extra)

Elensúly: teleszkópos szerkezet 500 kg-ig

Szükséges hidraulikacsatlakozók: 

  • 1 x egyszeres működésű,
  • 1 x kétkörös

Teljesítményigény: kb. 74 kW/100 lóerőtől