Hírek

Építőgépekkel, a Hitachi világmárkával bővül a Valkon Kft. gépkínálata

2024 -től a Hitachi Construction Machinery (Europe) (HCME) termékeinek kizárólagos hazai forgalmazásának feladatait a Valkon Kft. látja el. Az építőgép piacra egy olyan professzionális partnerrel lépünk be, aki a globális piac egyik meghatározó szereplője. Az új termékkörre, a számunkra új piacra, új üzletágat építünk fel.

A Valkon Kft. indulásakor láttuk, hogy jó ázsiójú gépgyártók, akik jellemzően független specialisták – pl. Krone, Rauch, Seppi, Wielton…-, vagy a globális csoportokhoz tartozó szintén specialisták -pl. Valtra-, nehezen építenek ki erős értékesítési, és vevőszolgálati hálózatot Magyarországon. 2007-ben felvállaltuk ezt a feladatot, és azzal a céllal kezdtük meg tevékenységünket, hogy a specialisták összefogásával országos lefedettségű, versenyképes gépforgalmazóvá váljunk. Megtanultuk hogyan lehet ezekkel a professzionális gyártókkal piaci eredményeket elérni. A sikerünk alapja a hiteles szakmai KÉPVISELET, és a felkészült, kompetens vevőszolgálat. A profi gépek, profi vevőszolgálat, elégedett felhasználók eredményeként, kiváló partnerkapcsolatokat alakítottunk ki, mint vevőinkkel, mint beszállítóinkkal.

A portfólió építési stratégiánknak vannak veszélyei is. Az elmúlt másfél évtizedben többször előfordult, hogy a független specialista elveszítette függetlenségét. Valamelyik globális gépgyártó tulajdonrészt szerzett, és ezzel együtt minden országban átalakította a termék értékesítési rendszerét. Ezzel a kitettséggel tisztában vagyunk, megtanultuk ezzel együtt élni. A „szemünk a pályán” van, hogy ezekre az esetekre gyorsan reagálni tudjunk! Folyamatosan figyeljük a lehetőségeket, törekszünk a többlábon állásra. Ha olyan termék kerül látómezőnkbe, amelyik beleillik a portfóliónkba, igyekszünk azzal együttműködést kialakítani.

2007-ben, cégünk tevékenységi körének kommunikációjában, azaz a logónk megtervezésekor már tudatosan a „Gépek, alkatrészek, szerviz” szerepel, és nem a „Mezőgazdasági gépek, alkatrészek, szerviz”! Ennek oka, hogy tudtuk előbb vagy utóbb szeretnénk építőgépekkel is foglalkozni.

2024-re olyan helyzet állt elő, amikor egy építőgépes brandnek – esetünkben a Hitachinak- megfeleltünk, azaz nem zárták ki cégünket a lehetséges partnerek közül, a gépkínálatok átfedéséből adódó összeférhetetlenségre hivatkozva. Továbbá egy olyan professzionális építőgépgyártó keresett új képviselőt Magyarországon, melynek termékei beleillenek a Valkon Kft. portfólió építési stratégiájába.

A Hitachi, és a Valkon Kft. együttműködésével két jó nevű, elfogadott, tapasztalat és szakma iránt elkötelezett cég partnersége valósul meg. Az első megbeszéléseken is azt tapasztaltam, hogy egyezik a gondolkodásunk a vevőszolgálat működéséről, a partnerkapcsolat ápolásáról. Mindketten hosszútávon gondolkodunk, és ezért hajlandóak vagyunk munkát, energiát, és forrásokat befektetni. Célunk, hogy a mezőgazdasági gépjeinkkel megvalósított rendszert az építőgépekkel is megvalósítsuk. Ennek eredményeként cél, hogy néhány éven belül a Hitachi kotrókkal, és homlokrakodókkal dobogós piaci részesedést érjünk el.

A Valkon Kft. rendszerében a Hitachi vevőszolgálat, -az alkatrész, és szervizszolgáltatás- 2024. március 15-től lesz elérhető Magyarországon.

A Hitachi gépek tulajdonosaitól, és üzemeltetőitől, további 8 hét türelmet kérünk.

A Valkon Kft. tapasztalt kollégáiból építi fel a Hitachi csapat gerincét. Termékmenedzserünk, szervizmérnökünk, alkatrészes termékmenedzserünk, és mobil szerelő kollégáink megvannak, ők elkezdték a munkát és a tanulást. A számunkra új iparághat, új értékesítő kollégákkal kívánjuk elérni. A csapat építése folyamatban van.

2024-től Hitachi Construction Machinery mottójának megfelelően -Reliable Solutions (Megbízható megoldások) - állunk rendelkezésre, és kínáljuk szolgáltatásainkat az építőipar szereplőinek.