Hírek

Hatékony kaszálás széles fronton

EasyCut F 400 Fold és EasyCut 400 CR: A Krone két új négy méter munkaszélességű frontkaszája

Spelle, 2023. február: A 2019-ben bemutatott, egyedülálló és szabadalmaztatott összecsukható kaszatesttel rendelkező EasyCut F 400 CV Fold kaszát alapul véve a Krone most további két új, négy méter munkaszélességű modellt kínál. Alternatív lehetőségként most már rendelkezésre áll az EasyCut F 400 Fold frontkasza, szársértő nélkül rendképző csigával és az EasyCut F 400 CR merev kaszatesttel és integrált hengeres szársértővel (CR = Conditioner Roller). Mindkét frontkaszát maximális teljesítményre tervezték, a lehető legnagyobb átfedéssel hármas kaszakombinációkhoz. Ezenkívül az EasyCut F 400 Fold a napi friss takarmány kaszálására is tökéletesen megfelelő. Az EasyCut F 400 CR modellel a Krone ismét hangsúlyozza, hogy takarmánybetakarítási specialista, és kifejezetten a lucerna exportpiacra bővíti a kínálatot.


Kép: KRONE_EasyCut F 400 CR_Detail M-Rolls

Alternatív megoldásként rendképző csigával

Az EasyCut F 400 Fold kasza esetében a Krone a BiG M rendképző csigáival és az EasyCut B 950 Collect hármas kaszakombinációval szerzett sok éves tapasztalatát és a szabadalmaztatott összecsukható kaszatestet egyesíti.

A 45 cm átmérőjű csiga egy rendet képezve megbízhatóan rakja le a betakarított takarmányt az egyre nagyobb traktorok gumiabroncsai közé. A rend szélessége állítható. A kíméletesen kezelt takarmány így tiszta marad!

A négy méteres frontkasza nagyobb teljesítménye egyértelműen megmutatkozik a napi zöldtakarmány összegyűjtésekor, különösen Krone rakodókocsival kombinálva. A vezetőülésből hidraulikusan és kényelmesen, lengő hajtáson keresztül összecsukható kaszatest is ideálisnak bizonyul ebben az esetben, mert a három méter alatti szállítási szélességnél a járműkombináció nem csak a közúton vezethető biztonságosan, hanem a szűk pajtabejáratokon keresztül és a keskeny etetőasztalokra történő kirakodáskor is könnyen manőverezhető.

Kép: KRONE_EasyCut F 400_Detail Schnecke

Csíkmentesen teljes szélességben

A hármas kaszakombinációk részeként mindkét EasyCut F 400 modell biztosítja a lehetséges munkaszélesség maximális kihasználását. Például az EasyCut B 1000 modellel kombinálva maximálisan 57 cm-es átfedés mellett oldalanként több mint tíz méteres munkaszélesség érhető el. Az eredmény: csíkmentes kaszálás minden körülmények között. A kaszatest hidraulikus tehermentesítése, amely az alapfelszereltséghez tartozik és kényelmesen állítható a traktor vezetőfülkéjéből, a lehető legjobb takarmányminőséget és optimális talajkövetést biztosít. A SafeCut és SmartCut rendszerrel felszerelt, jól bevált EasyCut kaszatest szintén első osztályú kaszálást biztosít.

Kép:KRONE_EasyCut F 400_Einsatz Frischmasse Express


Tökéletes feltárás

A Krone az EasyCut F 400 CR modellel kifejezetten hangsúlyozza globális orientációját. Ez a frontkasza merev kaszatesttel és az alapfelszereltséghez tartozó, 25 cm átmérőjű profilozott poliuretán hengerekből készült szársértővel rendelkezik. Krone M-hengerek is választhatók, amelyek rendkívül robusztus acélhengereikkel intenzíven és egyben kíméletesen tárják fel a takarmányt. Ezzel elkerülhetők a töredezésből adódó veszteségek és felgyorsítható a száradási folyamat.

Az EasyCut F 400 CR ideális lucernát termesztő nagyméretű gazdaságokhoz, amelyek például az Egyesült Államokban és Ausztráliában találhatók. Ott a frontkasza kombinálható vontatott kaszákkal, mint például az EasyCut TC 400 vagy 500. A még nagyobb területi teljesítmény érdekében ezek a hátsó kaszák az EasyCut TC Connect kapcsolókerettel is összekapcsolhatók. Az EasyCut F 400 CR modellel kombinálva maximális területi lefedettség érhető el, amely nemcsak a legjobb takarmány-minőséget eredményezi, hanem a talajt is kíméli.


Kép: KRONE_EasyCut F 400 CR_Einsatz M-Rolls


Összegzés: Az új EasyCut F 400 Fold és EasyCut F 400 CR kaszákkal a Krone újabb két modellel bővíti a négy méteres frontkaszák egyedülálló termékpalettáját, és ismét bebizonyítja, hogy bármilyen munkakörülményre tud megfelelő megoldást kínálni. A négy méteres frontkaszák további lépést jelentenek a még nagyobb munkaszélesség és ennek következtében a jobb takarmányminőséggel párosuló még nagyobb területi teljesítmény felé.Műszaki adatok

 

EC F 400 Fold

EC F 400 CR

Munkaszélesség

4,04m

4,04m

Szállítási szélesség

3,00m

3,90m

Kaszatest

összecsukható

merev

Kaszatárcsák/dobok száma

5/4

5/4

Rendképző csiga (Ø)

45cm

-

Szársértő henger (Ø)

-

2*25 cm

TLT Fordulatszám

1000 min-1

1000 min-1

Hidraulikacsatlakozók

1 db egyszeres működésű,

1 db kétkörös

1 db egyszeres működésű

Saját tömeg

kb. 1650 kg

kb. 1780 kg

Teljesítményigény

kb. 74 kW

kb. 74 kW