Hírek

A Krone új GX változatot mutat be

Magas szintű kényelmet és nagyobb teherbírást biztosító univerzális szállítókocsi merev felépítménnyel

Spelle, 2023. március: A 2022/23-as értékesítési időszak óta a Krone a GX univerzális szállítókocsit merev oldalfallal is kínálja a hidraulikusan mozgatható, teleszkóposan bővíthető rakterű szállítókocsi változataként. Ezzel a most már alapfelszereltségként konfigurált változattal bővíti a Krone a GX univerzális szállítókocsi kínálatát. A 2021 őszén piacra került szállítókocsik a takarmánybetakarítási szegmens régi ügyfeleinél, illetve a szántóföldi és zöldségtermesztési, valamint az erdészeti szektor új ügyfeleinél egyaránt meggyőzően bizonyítottak, így a kereslet folyamatosan nőtt.

A merev oldalfalak pozitív hatása a közel 600 kilogrammos önsúly csökkenés. Az egybefüggő felépítménynek köszönhetően az elülső és a hátsó fal is rögzített a magasban, a hátsó fal a hidraulikusan változtatható oldalfalakkal ellátott géphez képest még kicsit messzebbre is nyílik. Ez leegyszerűsíti a hátulról történő berakodást a kocsiba, pl. raklapok vagy szalmabálák berakodásakor.


A merev oldalfalakkal rendelkező GX természetesen mindazokat a jól ismert kényelmi tulajdonságokat is kínálja, amelyek a kocsit igazi, egész évben használható univerzális szállítójárművé teszik. A szabadalmaztatott egyrészes vázkoncepció és a lekerekített sárvédők minimálisra csökkentik a lerakódást a járművön. Nagyon sima felületüknek köszönhetően az oldalfalat képező FRP panelek minimális súrlódási ellenállást eredményeznek a kirakodás során. A mozgatható, átlátszó elülső falnak köszönhetően a traktorvezető jól beláthat a rakodótérbe.

Az erős és rendkívüli mértékben terhelhető szállítószalag előre és hátrafelé is mozoghat; mivel folyamatosan feszített, üresen is nyugodt járású marad. Rugalmasságának köszönhetően a szalag mindig különösen kíméletes rakodást garantál, még akkor is, ha sérülékeny termények, például burgonya vagy különféle zöldségfélék kerülnek a rakodótérre.

Kiváló technika

Ezen kívül az új GX szállítókocsi rendelkezik az innovatív és DLG ezüstéremmel kitüntetett Krone ExactUnload rendszerrel is, amely lehetővé teszi a rakomány adott úthosszon történő lerakását. Ha például új silót kell létrehozni, a kocsi kezelője egyszerűen megadhatja a kívánt kirakodási úthosszt. A gép önállóan szabályozza a kirakodási sebességet, és alkalmazkodik a traktor menetsebességéhez. A megadott hossz elérése után a kocsi teljesen üres.

Az új GX felépítmény változattal a Krone a szántóföldi és zöldségszektorban dolgozó ügyfelek növekvő keresletére válaszol, akik nem akarják nélkülözni ennek az univerzális szállítójárműnek a jól bevált kényelmi funkcióit.