Hírek

Magas kitüntetés a Krone konstrukciós vezetőjének

Dr. Josef Horstmann mérnök úr Max-Eyth emlékérmet kapott

Magas kitüntetés dr. Josef Horstmann számára: A legutóbbi közös DLG/VDI ülésen ezüst Max Eyth ezüst emlékéremmel jutalmazták. Krone fotó

Spelle/Ibbenbüren, 2022. június – Dr. Josef Horstmann, aki mérnökként sok éve a Krone konstrukciós vezetője és a Maschinenfabrik Krone vállalat ügyvezető igazgatója, most Max Eyth ezüst emlékérmet kapott. Hubertus Paetow, a Német Mezőgazdasági Társaság (DLG) elnöke adta át a különleges díjat a DLG és a Német Mérnökök Szövetségének (VDI) közös ülésén. Ahogy Paetow méltató beszédében hangsúlyozta, dr. Horstmann úttörő fejlesztési eredményeiért és a mezőgazdasági gépipar iránti rendkívüli elkötelezettségéért vehette át az emlékérmet. Dr. Horstmann munkájával jelentős mértékben előre lendítette a mezőgazdasági gépek között a gyártótól és termékektől független adatcserét, hogy a gazdálkodók és a bérvállalkozók világszerte a lehető legjobban megfelelhessenek a mezőgazdaság 4.0 kihívásainak.


A jelenleg 64 éves Horstmann 1983 óta a Maschinenfabrik Krone vállalat munkatársa Spellében. Miután okleveles mérnökként megkezdte munkáját a vállalatnál, 1998-ban kinevezték a "Konstrukciós és fejlesztési" részleg vezetőjévé; 2002-től 2021-ig a gépgyár igazgatóságának is tagja volt. Az Ibbenbürenben élő Horstmann, aki 2021 nyarán hivatalosan nyugdíjba vonult, ma is támogatja a Krone vállalat különböző projektjeit.

Az általa fejlesztett kiemelkedő innovációk közé tartozik többek között az első négyrotoros, 12,5 m munkaszélességű középrendképző, a világ első körbálázó-csomagoló kombinációja, valamint a két önjáró Krone gép – a nagy teljesítményű szársértős Big M önjáró kasza és a Big X precíziós önjáró silózó. 


A Max Eyth emlékérem

A Max Eyth emlékérmet 1950-ben alapította a Max Eyth Mezőgazdasági Gépipari Társaság. A mezőgazdasági gépgyártás fejlődésében történelmi lépést jelentő, kiemelkedő egyéni teljesítmények elismerésére szolgál. 1995-ben a Max Eyth emlékérem VDI kitüntetéssé alakult át a Max Eyth Mezőgazdasági Gépipari Társaság és a VDI, a Német Mérnökök Gépipari Társaságának egyesülésekor.