Hírek

Megérkezett a Valtra Q-sorozat!

Úgy gondolkodik, mint egy profi. Úgy dolgozik, mint egy fenevad!

A Valtra 5. generációs modellkínálata mostantól egy teljesen új szériával lett teljes, amely a népszerű T és S szériák közé illeszkedik. A Finnországban tervezett, méretezett és gyártott Q sorozat az ideális traktor a nagy gazdaságok és vállalkozók számára, akik teljesítményt és integrált intelligens technológiát keresnek a 230-305 LE tartományban. Az iparág vezető formatervezésének, a kiváló minőségű alkatrészeknek és kivitelezésnek, valamint a kiváló értékesítés utáni támogatásnak köszönhetően a Q-sorozat rendelkezik azzal a teljesítménnyel, intelligenciával és sokoldalúsággal, amely maximalizálja a termelékenységet, miközben csökkenti a költségeket a nagy gazdaságok és vállalkozók számára. 


A Q-sorozat egy könnyen kezelhető, intelligens gép, amelyet a profiknak építettek, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy bármilyen mezőgazdasági vagy bérmunkát elvégezzenek, és bármilyen munkagépet könnyedén és hatékonyan kezeljenek a megbízható 7,4 literes AGCO Power motornak és az iparágvezető AGCO CVT sebességváltónak köszönhetően. A kezelői kényelem kiemelkedő a nagy, kényelmes, nagyszerű kilátást biztosító fülkének, a kiváló felfüggesztésnek és a díjnyertes SmartTouch felhasználói felületnek köszönhetően.

A Q-sorozat teljes üzemeltetési költsége nagyon kedvező. Az egyszerűen használható precíziós gazdálkodási megoldások, a nagy teljesítményű, robusztus és megbízható kivitel és a kiváló ügyfélszolgálat lehetővé teszi a Q-vásárlók számára, hogy maximalizálják teljesítményüket, és biztosítsák az üzemanyag-hatékonyságot, a munkaidő hatékonyságát és a kevesebb ráfordítást. Ez egy nyerő kombináció, amely a legjobb traktorélményt nyújtja ebben a lóerő-szegmensben.

“A Q sorozat egy kiváló minőségű traktor nagybetűs Q-val, és az ügyfelek ugyanilyen kiváló minőségű szolgáltatást érdemelnek. A legjobb traktorélmény biztosítása érdekében bevezettünk egy minősítési programot a Q sorozatú traktorok kereskedői számára” – nyilatkozta Matti Tiitinen értékesítési igazgató. 

A Q-sorozatú traktorok márkakereskedői szakértői tudást kínálnak az értékesítés és az értékesítés utáni szolgáltatás terén, magas szintű pótalkatrész-ellátottságot, szervizszerződéseket és rugalmas finanszírozási lehetőségeket, a teljes költségkontroll érdekében. A Q-minősített márkakereskedők továbbá 100%-ban összekapcsolt flottát kínálnak a maximális üzemidő garantálása érdekében, a legújabb távdiagnosztikai eszközök segítségével, hogy a megelőző karbantartást akkorra ütemezzék, amikor az ügyfeleknek a legjobban megfelel. Az átadáskor különös figyelmet fordítanak arra, hogy az ügyfél Q-sorozatú gépeit az első naptól kezdve összehangolják a munkagépekkel és az összes intelligens gazdálkodási funkcióval.  

Korszerű hajtáslánc

A 7,4 literes motor a legnagyobb lökettérfogatú a piacon ebben a méretben, ami megbízhatóságot és üzemanyag-hatékonyságot biztosít. A maximális teljesítmény már nagyon alacsony, 1850 fordulat/perc fordulatszámon is rendelkezésre áll, a maximális nyomaték pedig egyenletesen 1000 és 1500 fordulat/perc között biztosított. A hosszú löketű motor könnyedén termeli a Q-sorozatban elérhető nagy teljesítményt és nyomatékot. A Valtra EcoPower elvét a teljes Q-sorozatban alkalmazták, ami tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást.  A maximális haladási sebesség már 1500 fordulat/perc fordulatszámnál elérhető.

A sebességváltó könnyen kezelhető. A legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás fenntartása érdekében a Q-sorozat sebességváltó vezérlése automatikusan választja ki a munkához szükséges legalacsonyabb motorfordulatszámot, ennek megfelelően osztja el a teljesítményt a hidraulikára, vagy a sebességváltóra. A gépkezelő egyszerűen módosíthatja a  beállításokat az adott feladat számára legoptimálisabbakra.  A motor-sebességváltó összehangolását (a traktor viselkedését) még gazdaságosabb vagy intenzívebb üzemmódra változtathatja, hogy üzemanyagot vagy időt takarítson meg, az ügyfél preferenciáitól függően. 

A Q nem túl könnyű, nem túl nehéz 9,2 tonnás tömegével megóvja a talajt a tömörödéstől. A maximális össztömege 16 tonna, ami nagy hasznos terhelhetőséget garantál, és ez azt jelenti, hogy a terheléshez tudjuk igazítani a traktor tömegét.

A Q-sorozat kompakt. Alacsony teljes magassággal és hosszú tengelytávval rendelkezik, ezért a súlypontja alacsony, ami a Q-t rendkívül stabillá teszi. Az Aires légrugós mellső híd felfüggesztés a hosszú tengelytávval kombinálva növeli a traktor vonóerejét, növeli a talajra leadott vonóerő mértékét. A talajhoz való tapadás fokozódik, mivel a légrugózás gyorsabb reakcióidővel rendelkezik az iparágban szokásos hidraulikus felfüggesztéshez képest.

Közúti sebességnél az erőátvitel szinte tisztán mechanikusan viszi át a motor teljesítményét a kerekekre, ami gyors és egyenletes gyorsulást jelent. A fülke és az első tengely is légrugózott,  tökéletesen szinkronizálva van, bármilyen környezetben és hőmérsékleten zökkenőmentes az utazás. Legyen szó akár aratás utáni szállításról egy forró nyári napon, akár télen hóeltakarításról az utakon.


Forrás: Mezőhír