Hírek

Seppi gyáravatás és nemzetközi importőr találkozó 2022, Mezzolombardo, Olaszország

Társaságunk 2007 óta a Seppi termékek magyarországi forgalmazója. Több, mint 200 Seppi zúzót adtunk át a magyarországi gazdáknak, erdőgazdálkodóknak, szolgáltatóknak.

Legyen bármilyen zúzási feladat, a Seppi gépekből biztosan tudunk olyat ajánlani, ami az adott munkának messzemenően megfelel. A Seppi a tervezés, tesztelés, gyártás során mindig arra törekszik, hogy termékei gazdaságosan üzemeltetőek legyenek. Számos szabadalommal védett újítást használnak, így érik el a zúzó használata során a minimális kopást. Alapelv: a kopó alkatrészeken kívül másra ne költsünk. A Seppi mindig is úttörő volt, fejlesztéseik előre mutatóak. Versenytársaik előtt, elsőként jelent meg a vízszintes tengelyű szár-és nyesedékzúzóval, és az erdészeti lengő kalapács késes rotorral is.

Termékkínálatban a szár-és nyesedékzúzók, erdészeti zúzók, kőtörők, erdészeti pásztakészítők és tuskómarók szerepelnek. Szinte minden verzió TLT-s és hidromotorral hajtott modelljeit is megtaláljuk. Speciális gépeket gyártanak a forgó- kotrógépekre, csúszó kormányos gépekre is. Az adott zúzási feladat kritériumainak megfelelő, strapabíró, de mégis könnyű építésű, alacsony meghajtási energiát felvevő gépeket kínálunk. Jelenleg a Maxisoil család a világon kapható legnagyobb zúzó.

A 2000-2010-es években a TLT meghajtású SMO és Midiforst család volt közkedvelt, pár éve megfigyelhetjük a hidraulikus hajtású gépek térnyerését is. Hidrohajtású modellekből BMS -L , BMS és Miniforst cl típusok találtak gazdára, így a forgó-kotrógépekre és csúszókormányos gépekre is tudunk referenciákat adni. Erdészeti felújítási , újra telepítési munkákra adtunk át FC, Star FC pásztakészítőket, teljes felület átmarására Supersoil és Maxisoil gépeket.

A nemzetközi importőr találkozó december 2-án délelőtt prezentáció keretén kezdődött. Hozzávetőlegesen 30 országból érkező 120 résztvevő több kisebb csoportba osztva kapott betekintést a Seppi gyár életébe. Megismerhettük a fejlesztési irányokat, gyártásba hamarosan bekerülő új modelleket. A kínálatban szerepelő gépek esetében a cél még gazdaságosabb, még strapabíróbb megoldások bevezetése. Mivel a legnagyobb erőgépekhez teljes a termékkínálat, viszont a kisebb traktorok tulajdonosaitól érkező igényekre is megfelelő zúzókat szeretnének kínálni bevezetésre kerül a Microforst és Minisoil modellcsalád, mind TLT, mind hidromotoros hajtású kivitelben. Délután megtekinthettük az új gyárat. A legkorszerűbb fém megmunkáló vágó, hajlító gépek mellett még több, új hegesztő robot állomással bővítették a kapacitást. Természetesen a kisebb alkatrészek festő állomása is nagyobb kapacitású festősort kapott. A nagyobb gépek és alkatrészek számára használatos festőkamrák számát megemelték. Nem feltétlenül több gépet szeretnének termelni, hanem a legyártott gépek minőségének szintjét szeretnék tartani. A kapacitás növeléséből adódó plusz forrásokat a még pontosabb összeszerelésre és a gyártás ellenőrzésére fordítják.

Este gála vacsorára voltunk hivatalosak, ahol a történelmi visszatekintés után ún. Top Dealer Award elismeréseket adtak át az országukban kimagasló értékesítést, és vevőszolgálatot biztosító importőröknek. A Valkon Kft. részéről Jócsák Attila nagy örömmel vette át ezt az elismerést.

Jócsák Attila átveszi a Top Dealer Award elismerést a Valkon Kft. nevében 


Szombat reggel a gyár melletti területen gyakorlati bemutató keretén belül ismerhettük meg a gépek gyakorlati munkáját. Elsőként a Cut Control rotorral szerelt, Microforst család mutatkozott be. 

Három erőgépre is a maximum 15 cm átmérőjű anyag zúzására alkalmas Microforst került:

-a MAX 50 gumihevederes járószerkezetű, rádió távirányítású eszközhordozón

-a csúszókormányos gépen

-és 50 lóerős kertészeti kistraktoron mutatkozott be.


A csúszókormányos gépekre csatlakoztatott, hidro hajtású Seppi Minisoil cl és Midipierre cl munkagépekkel talaj átművelését és kövek zúzását láthattuk. A 15-20 cm-es köveket első menetben kisebb méretűre aprították, majd a következő menetben bedolgozták a talajba. Nem kell a köveket lehordjuk a területről, stabil aprítógépekben összeaprítsuk és deponáljuk. A helyszínen kisebb méretűre összetört kövek stabilizáljak a talaj szerkezetét.

A következő gépkapcsolat 100 lóerős Valtra N 103 és Seppi Midiforst 200 DT volt ( maximum 30 cm átmérős faanyagok zúzása). Mivel Magyarországon ezt a Seppit jellemzően 200 LE-s traktorokhoz szoktuk ajánlani, kíváncsian vártuk mit kezd vele a Valtra. A rotor megindításának könnyítésére és az átmeneti túlterhelések áthidalására ideális a röpsúlyos kuplungszerkezettel rendelkező centrifugál kuplung. Ezen a gépen ez az opció is felszerelésre került, így a 100 LE-s traktor mindenféle gond nélkül tudta üzemeltetni.

Egyre jobban terjednek a nagyobb méretű kő aprítók, amik erdészeti területek rekultiválására is használhatóak, mivel akár 50 cm-es gyökereket, tuskókat is el tudnak marni. Ezek közül a Seppi Starsoil 225-öst láthattuk dolgozni. A gépre az Adam kardántengely kímélő rendszer, integrált olaj hűtő is felszerelésre került. Hátra menetben a kinyitott hátfal és a felemelt hátsó henger ráfeszített az álló fákra, a V-lock rotor spirálisan elhelyezett kései a föld felszín felett lezúzták az álló faanyagot. Ekkor magas fordulatszámon pörgetjük a rotort. A henger leengedése és hátfal lecsukása után a kezelő alacsonyabb fordulatszámra váltotta a rotor fordulatát. Mindezt a traktor fülkéjébe szerelt isobus-os monitoron keresztül. Az isobus monitoron nyomon kövezhetjük a hajtőmű fordulatszámát és a hajtóműolaj hőmérsékletét is. A Starsoil talajba hatolva maximális munkamélysége 40cm.

Rövid kávészünet után a nagy méretű kotrógépre szerelt hidromotorokkal hajtott BMS következett. Munkája magáért beszélt, a 30 cm átmérőjű álló fát is perceken belül elmulcsozta, a területen levő bokrokkal is hatékonyan bánt el. Nehezen megközelíthető töltés oldalak, nehezen járható területek tisztításakor ideális használata.

A következő szekció a kertészei alkalmazású gépek bemutatója volt. A gyümölcsösökben vastagabb nyesedékek egy menetes zúzására kifejlesztett Miniforst Pick up gép munkája magáért beszél. A hátramenetben üzemeltetett gépen a hidraulikusan hajtott felszedő és leszorító rotor felemeli a talajról az ágakat, ideális anyag áram belépést alakít ki. Az RIC rotor, Super Mono Tip kések és a 4 sor ellen kés sor egy menetben tökéletes mulcsozást végez. Mint minden Seppi, ez a gép is gyors és hatékony mulcsozó.

Újdonságként mutatkozott be az SMO vízszintes tengelyű zúzóra szerelt szőlőben vagy gyümölcsösben használható kitérős sor művelő kefe és zúzó fej kombinációja. Akár 5 km/h sebesség mellett is kíméletesen kikerüli a tőkéket, és lezúzza a sorokban fekvő nyesedéket.

Utolsó gépként az új L7 Flex munkáját tekinthettük meg. Kategóriájában legmesszebbre kitolható árok- és töltésoldalak zúzására kifejlesztett zúzó a Pentalink és Spacelink függesztésnek köszönhetően maximális védelem mellett dolgozik. Ha esetlegesen neki húzzuk egy tárgynak a biztosítás old, és nem tesszük tönkre a gépet.

Az elméleti és gyakorlati bemutatók során ismét erősödött bennünk az, hogy a Seppi a „zúzicskák Mercédesze”

További információk:

SEPPI M. - DISTRIBUTORS WEEKEND & INAUGURATION of the new Headquarters 2022

DISTRIBUTORS WEEKEND & DEMO DAY