Hírek

Tiszta ügy: hulladék zsinegdaraboktól mentes és jól tisztított rendszer

Mostantól a Krone V-alakú kötözőfejes rendszere és a PowerClean a BiG Pack 1290 HDP II alapfelszereltségének részét képezi

Spelle, 2023. május – A Big Pack 1290 HDP II bálázók esetében a KRONE az idei üzleti évben az alapfelszereltséget néhány olyan funkcióval bővítette, amelyek eddig csak az 5. generáció számára voltak fenntartva. A gépeket ezentúl a jól bevált PowerClean tisztító ventilátorral szerelik fel. Ezenkívül nyolc KRONE V-alakú kötözőfej végzi megbízhatóan a kötözést – méghozzá hulladék zsinegdarabok nélkül.

Nyitott Big Pack 1290 HDP II PowerClean rendszerrel 

Jó hozzáférés minden alkatrészhez – Big Pack 1290 HDP II Krone V-alakú kötözőfejekkel és Krone PowerClean rendszerrel


A KRONE PowerClean egy hidraulikus hajtású géptisztító rendszer, amely tisztán tartja a kötözőasztalt és a gép nagy egységeit. A kötözés területén hidraulikus hajtású turbinák dolgoznak, amelyek túlnyomást hoznak létre, ez eleve megakadályozza a szennyeződések kialakulását. Ennek az egyedülálló rendszernek a tökéletesen tiszta, por- és terménylerakódás-mentes kötözőasztal a hatalmas előnye, ami jelentősen csökkenti a kötözőrendszer kopását. 

HDP II PowerClean munka közben

A lehető legnagyobb tömörség és áteresztőképesség a terepen – most alapkivitelben nyolc hulladék zsinegdaraboktól mentes dupla kötözőfejjel és az egyedülálló Krone PowerClean kötözőtisztító rendszerrel


Az ötödik generációs Big Pack modellekkel ellentétben a Big Pack 1290 HDP II - valamint a Big Pack HighSpeed generáció többi modelljéhez kínált utólagos beépítési megoldások - esetében a PowerClean tisztítóventilátor számára a traktor hidraulikarendszere biztosítja a normál olajkeringtetést és a Load Sensing rendszer működését. Az eddig használt, két ékszíjjal hajtott radiális ventilátorból álló kötöző-tisztító rendszer mostantól már nem szerepel a kínálatban.

HDP II használata PowerClean rendszerrel és anélkül

A régi a bal oldalon, az új a jobb oldalon – a Big Pack HDP II alapfelszereltségéhez most már hozzátartozik a hulladék zsinegdaraboktól mentes Krone V-alakú kötözőfej és az egyedülálló Krone PowerClean tisztítóventilátor, amely eltávolítja a szennyeződéseket, mielőtt lerakódnának.


Ami a kötözést illeti, a BiG Pack 1290 HDP II mostantól már csak a saját fejlesztésű, hulladék zsinegdarabok nélkül dolgozó KRONE V-alakú kötözőfejes rendszert használja alapkivitelben. Az új rendszer egyesíti a jól ismert kettős kötözőrendszer (Deering rendszer) nagy megbízhatóságát a Cormick szimpla kötözőrendszer hulladékmentességével. 

A Big Pack HDP II V kötözőasztal és a PowerClean rendszer

Nyolc Krone V-alakú kötözőfej biztosítja a maximális kötözési megbízhatóságot hulladék zsinegdarabok nélkül – a Krone PowerClean rendszer megbízhatóan és tökéletesen tisztán tartja a kötözőfejeket.


Manapság, főleg a nagy bálatömörség miatt, már elképzelhetetlen a kettős kötözőrendszer nélküli bálázás. A BiG Pack 1290 HDP II emellett rendkívül magas, akár 85 tonnás óránkénti áteresztőképességgel is rendelkezik, ami tovább növeli a báláknál a feszítő erőt. Végül, de nem utolsósorban, a nagy áteresztőképesség és a nagy bálatömörség együttes hatása miatt alkalmazza a KRONE ezt a szabadalmaztatott rendszert. A nyolc dupla kötözőfejből álló, hulladék zsinegdarabok nélkül dolgozó rendszer extrém körülmények között is biztonságosan kötözi és összetartja a bálát. 

A V-alakú kötözőfejes rendszer kötözővillája zsinegkihúzóval
A kötözővilla V-alakban nyitott, ami lehetővé teszi a hurokcsomó lefelé történő kihúzását.


A KRONE V-alakú kötözőfejes rendszerének további előnye: az alkatrészek megváltozott elrendezése és a megváltozott funkcionalitás miatt, különösen a zsineg elvágásánál, a bála zárócsomójának kialakításakor a hosszabb zsinegvégeknek köszönhetően lényegesen nagyobb stabilitású takácscsomó keletkezik. A következő bála kezdőcsomójánál hurokcsomó (Cormick csomó) jön létre, ami a behúzott hurok miatt lényegesen nagyobb csomószilárdságot okoz. A KRONE V-alakú kötözőfejes rendszere teljesen kiküszöböli a nemkívánatos zsinegdarabokat a természetben és az etetőasztalon egyaránt.A V-alakú kötözőfejes rendszer zsinegvágó késének részletes bemutatása
A kés most fix helyzetben van a zsinegtartó tárcsa előtt, a lehúzókar egy kihúzó résszel van felszerelve, ami így a maradék zsineget a kiinduló csomóban meghurkolja.Az új Krone V-alakú kötözőfejes rendszer működési elvét egy animáció mutatja be;
https://youtu.be/XHk5PPc7boY (GB)

https://youtu.be/T8sAV8MruUY (DE)