Hírek

Univerzálisan használható kaszakombináció

A Krone bemutatja az EasyCut B 950 Collect kasza frissítését

Spelle, 2022. december – A 2017. évi Agritechnica kiállításon bevezetett EasyCut B 950 Collect kaszakombináció megjelenése után öt évvel a Krone most ennek a rendképző behordócsigákkal felszerelt kaszakombinációnak a frissítését mutatja be. Mostantól az ISOBUS-kompatibilis komfort vezérlés is rendelkezésre áll, amely a kezelő személy kényelmét és a felhasználási lehetőségeket egyaránt növelheti. A kompakt felépítésű, szársértő nélkül megfelelően könnyű EasyCut B 950 Collect kaszakombináció jól alkalmazható lejtőkön és kisebb teherbírású talajokon, például láptalajokon vagy természetvédelmi területeken. A bőségesen méretezett behordócsigák nagy mennyiségű - például teljesnövény szilázs vagy zöldrozs állományok esetén képződő – takarmányból is pillanatok alatt megfelelő rendet tudnak képezni. Lucerna esetében az intenzív feltárás nélküli kíméletes kezelés biztosítja a veszteségmentes rendképzést. A frontkaszával együtt az EasyCut B 950 Collect munkaszélessége 9,45 méter.

Rugalmas, hatékony és fenntartható

A rendterelő lemezek hidraulikus nyitásával és zárásával szabadon választhatunk a rendképzés, az osztott szélességű és a teljes szélességű leterítés között. A lemezek vezetés közben a traktor vezetőfülkéjéből állíthatók. A Krone különösen innovatív takarmánybetakarítási specialistának mutatkozik az osztott szélességű leterítés alkalmazásakor: az egyik oldalon zárt rendterítő fedéllel az EasyCut B 950 Collect kasza négy rendet rak le, összesen körülbelül 12 m szélességgel – ez ideális egy négyrotoros Krone Swadro TC 1250 vagy TC 1370 rendképző számára. Az egyre szárazabb nyári időszakban így hatékonyabban alkalmazhatók a kaszálás után követő betakarítógépek, amivel munkaidőt és erőforrásokat takaríthatunk meg a betakarítási láncon belül – mindezt a fenntarthatóság jegyében.


Jól bevált műszaki megoldások

A kaszakombináció alapkivitelben a jól bevált EasyCut kaszatesttel rendelkezik, amely magába foglalja a SafeCut, a SmartCut és az integrált ütközésvédelmi rendszert. A szabadalmaztatott DuoGrip felfüggesztés és a traktor vezetőfülkéjéből állítható hidraulikus tehermentesítés példaértékű talajkövetést biztosít. Egy másik rendkívül praktikus funkció az alapkivitelhez tartozó féloldali kiemelés, amely különösen ék alakú területek kaszálásakor hasznos. Szükség esetén ez átveheti a frontkasza teljesen automatizált vezérlését a SectionControl rendszerrel kombinálva.


Mi újult meg?

Mint minden EasyCut kasza, most már az EasyCut B 950 Collect is extra edzett csúszótalpakkal van felszerelve alapkivitelben. Ez optimális teljesítményt biztosít a zöldterületen, és védi a gyepnemezt.

A kasza védőburkolatának menetirány szerinti bal oldalán található kiegészítő kar több helyet biztosít a gép gyors csatlakoztatásakor.

A kaszakombináció intuitív kezeléséhez az alapfelszereltséghez tartozó, előválasztást biztosító kezelőpanelen kívül most már az opcionális, ISOBUS-kompatibilis komfort vezérlés is rendelkezésre áll. Ehhez a DS 500, a CCI 800 és a CCI 1200 terminálok, valamint a traktor saját ISOBUS terminálja használható. Színes kijelzős érintőképernyőjükön minden fontos funkció megjeleníthető és intuitív módon kezelhető. A terminálok igény szerint kiegészíthetők az új CCI A3 AUX joystickkal, amely a gyakran használt funkciók még kényelmesebb használatát teszi lehetővé.


Összegzés: Az EasyCut B 950 Collect tökéletesen univerzális megoldásnak bizonyul a kaszálás terén: a zöldterület széleinek féloldalas betakarítása, a lucerna takarmánykímélő rendre rakása, vagy a nagy tömegű, szántóföldön termesztett fűfélék szárításához a teljes munkaszélességben végzett leterítés egyaránt egyszerűen és kényelmesen elvégezhető ezzel a kompakt kaszakombinációval.


Műszaki adatok: 

Munkaszélesség: 9,45 m (frontkaszával együtt)

Szállítási szélesség: 2,99 m

Szállítási magasság: 4,00 m alatt (20 cm-es hasmagasságnál)

Kaszatárcsák/dobok száma: 12/4

Behordócsigák: alapkivitelben

TLT fordulatszám: 1000 min-1 fordulatszám

Hidraulikacsatlakozások: 1 x LS (ISOBUS-kompatibilis komfort vezérlés)

Saját tömeg: 2980 kg

Teljesítményigény: minimum 118 kW / 160 LE