Partner

Krone


A kis kovácsműhelyből ipari központ, a mezőgépész ezermesterből a szálastakarmány-betakarítás specialistája, Spelléből az egész világba – a több mint 100 éves KRONE történelem egy innovatív családi vállalkozás egyedülálló sikertörténete.

Bernhard Krone a cégalapító és Dr. Bernard KRONE, a KRONE család 3. generációjának képviselője, a Bernard Krone Holding GmbH & Co. KG jelenlegi ügyvezetője

Minden jó, ha a termés jó! – ezzel a mottóval készülnek a németországi Spellében található KRONEgépgyár kiváló minőségű mezőgazdasági gépei. A gazdaságosság és teljesítőképesség folyamatos növelése – ezek a célkitűzések már a kezdetektől fogva elsődleges prioritással rendelkeznek a vállalkozásnál. Az innovációs készség, a know-how és a vevőközpontúság kiváló ötvözésének köszönhetően a cég az elmúlt évtizedekben példátlan fejlődésen ment keresztül.

Krone

Az 1906-ban Bernhard Krone által létrehozott kis műhely az 50-es, 60-as években még elsősorban a talajművelő gépeiről és a trágyaszórókról volt ismert. Míg 1974-ben még azt ünnepelték, hogy legördült a szállítószalagról a 100.000-dik OPTIMAT szervestrágyaszóró, 1977-ben már elkészült az első körbálázó. Ettől kezdve egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a szálastakarmány gépei, majd a kilencvenes évek elején teljesen felhagytak a talajművelő gépek gyártásával, s teljes energiával a szálastakarmány vonalon kezdtek el dolgozni. Az eredmények önmagukért beszélnek.

A termékpaletta meghatározó gépei a bálázók. A körbálázók állandó (Round Pack típusok) és változó (Vario Pack típusok) présterű kialakításban is elérhetők. A rúdláncos szállítási megoldás minden terményben nagy teljesítményt biztosít, és rendkívül felhasználó- és szervizbarát megoldás. Persze aki egyből csomagolni is szeretné a báláját, annak ott a Combi Pack. Az abszolút csúcsteljesítményt képviselő BIG Pack szögletes nagybálázókat a bálázók királyának is szokták nevezni, mely számos olyan egyedi megoldást (MultiBale rendszer, változtatható töltőrendszer, stb.) is tartalmaz, melyek csak ezen gépek sajátja, s melyek még hatékonyabbá teszik a gép használatát.

Az AM jelzésű függesztett kaszák 2-3,2 m munkaszélességűek, a 2,4 m-es pedig akár a legendás V acélujjas szársértővel is rendelhető. Több évtizedes fejlesztés eredménye az EasyCut kaszacsalád, mely tagjai különböző kivitelekben és különböző szársértőkkel állnak rendelkezésre, 2,7 méteres munkaszélességtől 8,7 méterig. Aki pedig igazán nagyot szeretne, annak ajánljuk a kompromisszumok nélküli BIG M önjáró fűkaszát. 1997-ben a KRONE a piacon elsőként jelent meg ezzel a megoldással, s a gép megbízhatóságának és teljesítményének köszönhetően ma már világszerte piacvezető.

Persze nem hiányoznak a palettáról a rendterítők (KW típusok), rendképzők (Swadro) és rendfelszedő pótkocsik sem. A Titan, XL és ZX pótkocsik 40 év üzemeltetési és gyártási tapasztalatait tudhatják magukénak.

Végezetül pedig a legifjabb csapattag, mely már bemutatásakor is a szakma döbbenetét és elismerését váltotta ki: ez a BIG X járvaszecskázó, mely a silózás új dimenzióját nyitotta meg, s számos a mai napig egyedülálló megoldást vonultat fel. Természetesen megvannak a gép üzemeltetéséhez szükséges, saját fejlesztésű adapterek is (EasyFlow Pick-up, EasyCollect sorfüggetlen adapter és X-Disc kasza).

A KRONE termékpaletta hivatalos magyarországi importőreként a VALKON Kft. természetesen a gépek minőségének megfelelő, magas színvonalú szervizszolgáltatást és alkatrészellátást is biztosítja partnereinek!

A KRONE a szálastakarmány-betakarítás specialistája. Termékpalettáján megtalálhatók a kaszák, körbálázók, nagybálázók, rendfelszedők, rendképzők, rendsodrók. A körbálázók állandó (Round Pack típusok) és változó (Vario Pack típusok) présterű kialakításban is elérhetők. A KRONE termékpaletta hivatalos magyarországi importőre a VALKON Kft.

Letölthető prospektus